Däckbyte i Stockholm

En mycket tacksam uppfinning är som bekant bilen, men med den kommer också gisslet med däck och däckbyte. När, var och hur? Det är en del att hålla reda på. Inte nog med att gemene man ska ha koll på vilka datum man måste byta däck, utan man måste ju dessutom få till själva däckbytet. Det kan inte heller göras var som helst. Det kräver lite yta, en vara som Stockholm inte direkt kan skryta med.

Tungt jobb
Det är inte alla förunnat att ha kraften det innebär att byta sina bildäck själv. Då är det tacksamt att däckbyte som så många andra tjänster finns att köpa. När det kommer till däckbyte Stockholm finns det många vägar att ta. Det finns firmor som byter däck på drop-in, andra kräver att man bokar tid i förväg. Vissa firmor har så kallade plustjänster, till exempel att de också gör en besiktning av däcken vad gäller skick och däckdjup mm. Kom ihåg att det alltid faller på dig som bilägare att ha rätt skick och djup på din bils däck.

Däckhotell
På flera håll i landet finns det så kallade däckhotell. Dessa firmor förvarar däcken åt bilägaren, har koll på däcken, och byter däcken “per automatik”. De kan skicka ut sms till bilägaren när tiden för däckbyte börjar närma sig så att det enda bilägaren behöver göra är att köra dit sin bil. Detta är nästintill besvärsfritt, men smakar det så kostar det. Det kan variera en del i pris beroende på stadsdel, så det finns pengar att spara på att jämföra priserna.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *