Inomhustrappa – en viktig del av huset

En trappa inomhus är en viktig del av en bostad och spelar en stor roll för både bekvämlighet, planlösning samt hur bostadens inredning upplevs. Oavsett om man ska renovera en inomhustrappa eller bygga nytt är det bra att fundera igenom vilka funktioner, vilken stil och vilket utseende man önskar på trappan. Placering och utformning av en inomhustrappa påverkar även ljuset i bostaden vilket också är en viktig faktor att tänka på.

Renovering av inomhustrappa
Renovering av en inomhustrappa kan göras på flera olika sätt och till olika pris, beroende på hur mycket man vill och behöver förändra/förbättra. Ibland kan det räcka med att bara slipa till befintliga trappsteg och olja eller lacka om trappan är av trä. Om trappstegen är av för dålig kvalitet kan man som en enkel lösning helt enkelt montera på nya trappsteg ovanpå de gamla. Som ett tredje renoveringsalternativ kan hela trappan bytas ut.

Ta hjälp med val av inomhustrappa
Utformningen av en inomhustrappa görs med fördel tillsammans med ett företag som kan trappor. Det finns många olika stilar på trappor, alltifrån moderna trappor i stål och glas till gammaldags trätrappor med utsirade räcken. Eftersom trappan är en stor del av bostaden blir det nästan som en möbel eller inredningsdetalj. Man kan välja på friliggande trappsteg som är öppna mellan stegen, eller hela trappan. Vad man väljer beror på ljusbehov, samt även på familjesituationen, öppna trappsteg kanske inte är förstahandsvalet med småbarn i huset. Ta hjälp av en expert för att få den bästa trapplösningen för bostaden!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *