Sveriges största kända vinster på lotterier

Det har funnits lotterier i Sverige från tidigt 1970-tal, och även om chansen att vinna inte är särskilt stor, har många svenskar genom åren lyckats ta storvinster. Det finns flera olika spel att vinna en rejäl slant på och Lotto är en av dem. Det gäller att pricka in sju rätta nummer för att vinna högsta vinsten. Du kan på din lottorad även satsa på Joker och har du alla rätt, plus att du har alla sju siffror rätt, kan du vinna miljonbelopp. Det finns även andra spel som du kan vinna mycket pengar på, till exempelvis: Spel på nätcasinon, som hos Svenska Spel, EuroJackpot med flera.

De största vinsterna i Sverige

I januari 2012 vann en person på Drömvinsten – Ett lottospel från Svenska Spel. När det gäller Drömvinsten ska du få in sju rätt på Lotto och minst två rätt på Joker. Den här vinnaren satsade 60 kronor och vinsten blev på hela 134 097 732 kronor. Vinsten var den tionde största i Sverige och raden lämnades in i byn Storebro, med bara omkring 1 000 invånare och som ligger i Vimmerby kommun.

Den fjärde största vinsten i Sverige gick till en medelålders man i Helsingborg. Mannen hade satsat 60 kronor på Svenska Spel och 10 kronor på Joker genom nätet. Han fick en vinst på 214 595 981 kronor, året var 2008.
På tredje plats är vinsten än så länge – 237 697 528 kronor, och det gick till en person i Norrköping i april 2013. Vinnaren satsade 100 kronor på Drömvinsten och lyckades få in sju rätt på sin lottorad och två rätt på Joker.

Andra största vinsten genom tiderna gick till en man i Göteborg 2018. Han spelade på EuroJackpot, ett spel som förutom i Sverige även spelas i omkring 20 länder i Europa. Denna vinst var den första i Sverige och slog det tidigare rekordet med cirka 20 miljoner kronor. Mannen vann 257 985 846 kronor.

Den allra största vinsten i Sverige fick ett äldre par i Örebro. Det var också på EuroJackpot, och summan de vann var 561 942 260 kronor, året var 2019 och vinsten var cirka dubbelt så hög som tidigare vinst. Det här paret hade tillsammans spelat på EuroJackpot i omkring ett år. Efter vinsten erbjöds de att få både en ekonomisk- och juridisk rådgivare.
För att vinna på EuroJackpot måste du lyckas pricka in minst fem nummer av femtio på de så kallade huvudnummer och även två av tio stjärnnummer.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *