VAL-BO-utbildning finns för dig som vill jobba med missbruk

Planerar du att utbilda dig och få nya kunskaper som terapeut? På http://valboutdanning.no/ kan du hitta all information som du behöver för att utbilda dig inom ett 12-stegs-program för att arbeta med missbrukare och folk som har ett beroende av narkotika och/eller alkohol.

När du först besöker hemsidan kan det vara lätt att tro att utbildningen enbart sker i Norge. Detta stämmer dock inte och du kan lika väl gå utbildningen här i Sverige. Vid en VAL-BO-utbildning är det alltså själva företaget som håller i utbildningarna och även de som du vänder dig till för att söka din plats.

Vilka utbildningar erbjuds?
Det är dock inte enbart dessa program som erbjuds på VAL-BO. Här kan du söka utbildning till behandlingsassistent, ledarskap, kognitiv beteendeterapi (vilket visat sig vara mycket uppskattat av många patienter som lider av ett visst typ av beteende) eller eventuellt besöka en drog- och alkoholterapeut.

Det kan vara svårt om man ännu inte är helt säker på vilket område som man vill utbildas och komplettera sig inom. På hemsidan finner du en hel del information om varje utbildning, det vill säga alltifrån vilket kursmaterial som kommer att användas, samt även hur kursen kommer att vara uppbyggd.

Hur går ansökningen till?
För att ansöka till någon av VAL-BO’s utbildningar surfar du in på hemsidan och går sedan in på länken “ansökan och kontakt”. Du börjar med att fylla i din information för att sedan bli kontaktad angående information från VAL-BO, samt även för att se till att själva ansökningshandlingarna skickas till dig.

Efter att din ansökan har skickats in blir du kallad till en personlig intervju. Vissa personer som ansöker bor väldigt långt ifrån och då går det även bra att genomgå intervjun via telefon. Därpå är det bara att hålla tummarna och vänta på ansökningsbeskedet.